Gyakran ismételt kérdések az elektromos gyerekmotorokról

Miért jó egy elektromos gyerekmotor?

Több okból is jó választás lehet elektromos gyerekmotort vásárolni. Mi indokolhatja?

1. Biztonságos

Az elektromos motoroknak nincsenek forró alkatrészei, mint a benzines motoroknak, így kisebb az égési sérülések kockázata. Ezenkívül az elektromos motorok csendesebbek, így kevésbé valószínű, hogy meglepik a gyerekeket a hanghatások.

3. Egy elektromos gyerekmotor környezetbarát

Az elektromos motorok nem bocsátanak ki károsanyagokat, így nem olyan megterhelőek a környezet számára, mint a benzines motorok. Az elektromos motorok megismertetik a gyerekeket a megújuló energia és a fenntarthatóság fogalmával, a környezettudatos életmódra nevelés eszközei lehetnek.

4. Könnyen karbantartható

Az elektromos motoroknak kevesebb mozgó alkatrészük van, mint a benzines motoroknak, így kevesebb karbantartást igényelnek.

5. Olcsóbb üzemeltetni

Az elektromos motorok üzemeltetése olcsóbb, mint a benzines motoroké, mivel az elektromos áram olcsóbb, mint a benzin.

Mire használható egy elektromos gyerekmotor?

A gyerekek szórakozhatnak a motorozással a parkban, a kertben, vagy a játszótéren. Fontos szempont, hogy az elektromos motorok megismertetik a gyerekeket a közlekedési szabályokkal és a vezetés felelősségével. Ha már kellőképpen megismerkedtek a motorral, már felnőtt kíséretében edzésre, vagy a barátokhoz is átmehet gyermekünk vele.

Fontos megjegyezni, hogy az elektromos motorok nem minden terepen használhatók. A szülőknek mindig felügyelniük kell a gyerekeket, amikor elektromos motort vezetnek.

Biztonságos egy ilyen elektromos gyerekmotor?

Az elektromos gyerekmotorok általában biztonságosak, ha megfelelően használják őket.

Azonban, mint minden jármű, az elektromos motorok is hordoznak magukban bizonyos kockázatokat. Mi tegyünk, hogy ezeket elkerüljük?

 1. Válasszon a gyermek életkorának és méretének megfelelő motort. A túl nagy vagy túl erős motor veszélyes lehet a gyermek számára.
 2. Győződjön meg róla, hogy a motor megfelel a biztonsági előírásoknak. Ellenőrizze, hogy a motoron van-e CE jelzés, és hogy megfelel-e az EN 71 szabványnak.
 3. Használjon védőfelszerelést. A gyerekeknek mindig viselniük kell sisakot, térdvédőt és könyökvédőt, amikor elektromos motort vezetnek.
 4. Tanítsa meg a gyereket a közlekedési szabályokra. Győződjön meg róla, hogy a gyerek ismeri a közlekedési szabályokat, és hogy tudja, hogyan kell biztonságosan vezetni az elektromos motort.
 5. Felügyelje a gyereket, amikor elektromos motort vezet. Soha ne hagyja egyedül a gyereket, amikor elektromos motort vezet.
 6. Ellenőrizze a motort használat előtt. Győződjön meg róla, hogy a motor jó állapotban van, és hogy nincsenek rajta sérülések.
 7. Ne használja a motort nedves vagy csúszós terepen. A nedves vagy csúszós terep növeli a balesetek kockázatát.

A Nemzeti Közlekedési Biztonsági Hivatal honlapján található információ az elektromos gyerekmotorok biztonságos használatáról: https://kozlekedesihatosag.kormany.hu/hu/

A Gyermekbaleset-megelőzési Alapítvány honlapján található információ a gyerekek biztonságos motorozásáról: https://www.bethesda.hu/kisokos/gyermekkori-balesetek-es-azok-megelozese/

Fontos megjegyezni, hogy az elektromos motorok nem minden terepen használhatók. A szülőknek mindig felügyelniük kell a gyerekeket, amikor elektromos motort vezetnek.

Hogyan kezdjük használni?

A használat előtt

1. Olvassuk el a használati útmutatót. A használati útmutató fontos információkat tartalmaz a motor használatáról és karbantartásáról.

2. Szereljük össze a motort. A motor összeszerelése általában egyszerű, és a használati útmutatóban található utasítások alapján könnyen elvégezhető.

3. Töltsük fel az akkumulátort. Az akkumulátor töltése a használati útmutatóban található utasítások alapján történjen. Az akkumulátorokról rengeteg hasznos információt olvashatsz vagy megnézheted ebben a Youtube videóban:

4. Ellenőrizze a motort. Győződjön meg róla, hogy a motor jó állapotban van, és hogy nincsenek rajta sérülések.

A kezdeti lépések

 1. Segítsen a gyereknek felülni a motorra. Győződjön meg róla, hogy a gyerek kényelmesen ül, és hogy a lábai elérik a pedálokat.
 2. Tanítsa meg a gyereknek a motor kezelését. Mutassa meg a gyereknek, hogyan kell beindítani a motort, hogyan kell fékezni, és hogyan kell kanyarodni.
 3. Felügyelje és soha nem hagyja egyedül a gyermeket, amikor elektromos motort vezet.
 4. Ne használja a motort nedves vagy csúszós terepen. A nedves vagy csúszós terep növeli a balesetek kockázatát.
 5. Használjon védőfelszerelést. A gyerekeknek mindig viselniük kell sisakot, térdvédőt és könyökvédőt, amikor elektromos motort vezetnek.
 6. Tanítsa meg a gyereknek a közlekedési szabályokat. Győződjön meg róla, hogy a gyerek ismeri a közlekedési szabályokat, és hogy tudja, hogyan kell biztonságosan vezetni az elektromos motort.
 7. Rendszeresen ellenőrizze a motort. Győződjön meg róla, hogy a motor jó állapotban van, és hogy nincsenek rajta sérülések.

RXF Evo 16 elektromos gyerekmotor jelenleg az elektroridernél kapható.